Вистинска женска приказна

назад
Prava Zenska Prica

Овие денови Гранд Арома излезе во град сосема особена.

Со особените карактеристики на пакувањето Гранд Арома кафето ја слави особеноста на своите потрошувачи и порачува: „ Не сме сите исти и токму тоа нѐ чини совршени. Да бидеш своја и аутентична и покрај сите предизвици на надворешниот свет, пат е кој води кон правите одлуки кои потоа нашиот живот го насочуваат кон саканиот правец.

Кои се всушност правите моменти за Арома кафето? Да ли е тоа било кој момент во текот на денот? Нашиот впечаток е дека се тие како зрнца овој ароматичен филџан мир, секојдневни но одбрани. Тие обично стигаат со речениците како што се: „Е сега ќе се напијам едно кафе„, со значењето, „Сакам пауза, тајм аут„ или „Сега јас пијам кафе„ со значењето „Ова е моето време, никој да не ме ремети„. Самиот ритуал, пиење на кафето кој оддишува со мир и сумирање на впечатоците, еднакво е приатен и како друштвен  и како „сама со себе си„ мини настан. Тие моменти во кои жената не се одрекува од себеси, во кои се враќа на себе најдрагоцени се за нејзиниот живот.

Затоа и пораките на оваа кампања која го прати и истакнува ова пакување се разликуваат и се во духот на оваа женската „мантра„  која го потпомага секој момент во кои пред сѐ инсистираме на тао дека сме јаки, но и дека имаме право на сопствени моменти слабост и дека то не нѐ  чини помалку совршени женски примероци. Разговорот, како таков, во  самата смисла на зборот и како муабет, разговор и како заокружена наративна целина , пред сѐ е женско оружје за преживување на брзината од 21-от век. Затоа Арома кафето е за разговор, прав женски, за муабет, заклучоци, сечења и одлучување но и за сумирање. За тие волшебни женски примероци кои само повремено се запираат за да ја проценат моменталната позиција и за да направат стратегија за понатаму, целта е секако стално иста – да се освоји светот со талентот, спосбноста и осмевката (без оглед на годините).